Kérjük, olvassa el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a vendégház megfelelő használatához.

Ellátás: önellátás

Foglalás: Szállás foglalás telefonon történő egyeztetés alapján vagy e-mailben lehetséges. 

Lemondás:  A foglalás 14 napon belül kötbérmentesen lemonható.

Érkezés: A szállást az érkezés napján 15:00-tól lehet elfoglalni. Kérjük az érkezés, és a távozás időpontját előre jelezni a szálláshely személyes átadás/átvétele érdekében, mivel nem tartózkodunk folyamatosan a szálláshelyen.

Fizetés: A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a megérkezéskor történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, pénzt visszafizetni nem áll módunkban.

Távozás: a vendégházat az elutazás napján 10.00 óráig kell elhagyni.

Parkolás: Az udvarban kialakított parkolóban, mely 5db személygépkocsi számára biztosít férőhelyet.

Az épület zárása: Éjszakára kérjük az épület bejárati ajtaját kulcsra zárni, továbbá amennyiben napközben elhagyják a vendégház területét, az ablakokat és a bejárati ajtót szíveskedjenek bezárni.

Dohányzás: A vendégházban tilos dohányozni! Dohányozni a táblával  kijelölt helyen, illetve a vendégház mögött lévő tűzrakó hely környékén lehetséges.  

Konyha felszereltsége: mikrohullámú sütő, gáztűzhely, hűtőszekrény, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, evőeszközök, tányérok, poharak, teás – kávés csészék, főzőedények.

Berendezési tárgyak használata: Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, asztalok, székek, stb.) kérjük, ne vigyék ki az épületen kívülre.

Takarítás: A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra. Hosszabb idejű tartózkodás esetén, heti takarítást, törölköző- és ágyneműcserét biztosítunk. Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették.

Szemét gyűjtés, elhelyezése: A vendégházban képződő szemetet kérjük szelektív módon gyűjteni. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Amennyiben az Önök itt tartózkodása alatt a szemetes megtelik, kérjük a vendégház mögött található kommunális hulladékgyűjtő edénybe ürítsék (szemeteszsákok a konyhaszekrényben találhatók). Külön zsákba kérjük gyűjteni az üdítős, ásványvizes PET palackokat, sörös és egyéb alumíniumdobozokat. Ezeket a zsákokat a szelektív hulladék gyűjtő edényben kérjük elhelyezni.

Fűtés: A vendégház központi fűtéssel van ellátva, melynek meleg vizét egy vízteres kandalló biztosítja. A kandalló fűtése a vendégekkel történő egyeztetés alapján történik.  A rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok pl. műanyag égetése a kandallóban tilos.

Tűzrakás, bográcsozás: Tüzet rakni szalonna sütéshez, bográcsozáshoz, stb. a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Tüzelő biztosítása a helyszínen történő egyeztetés alapján.

Házi állatok: A vendégházba házi kedvenc hozható, előzetes egyeztetés alapján!

Felelősség vállalás: A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal! A vendéglátó semmilyen felelősséget nem vállal, és kártérítés megfizetésére nem kötelezhető természeti csapás, tűz, illetve önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért. (pl. áramszünet).

A vendégház elsősorban az aktív kikapcsolódást és/vagy a nyugodt pihenést kedvelő családok, párok, baráti társaságok igényeit próbálja kielégíteni. A vendéglátó jogában áll, azonnali hatállyal a vendégházból eltávolítani azt a Vendéget, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendéget.

Kérjük Önöket legyenek figyelemmel az éjszakai csend betartására a 22:00 órától 7:00 óráig tartó időszakban!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, meghibásodik. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosnak mielőbb jelezni.

Elérhetőségek (a nap 24 órájában): Balogh Béláné 30/951 2616, Balogh Béla 30/257 8810

További információkért érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén

Az év minden napján szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket az Öreg Somfa Vendégházban.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!